Informació general

El Curs en Gestió de la Comunicació en l’àmbit de la Conservació i Restauració Patrimonial-Cultural es planteja com la resposta a la necessitat d’ampliar les competències dels professionals de la conservació/restauració, i aquells afins al llegat cultural, dotant-los d’eines amb les quals puguin transmetre de forma eficaç i rellevant la importància de la seva tasca cultural.

Les institucions culturals no estan acostumades a comunicar aquelles qüestions relacionades amb la promoció, l’assessorament, i la conservació/restauració del patrimoni que es realitzen en elles. Sovint, conservació, restauració, i comunicació es consideren àmbits de treball separats, que exigeixen perfils diferents. No és habitual trobar dins de les institucions culturals professionals de la conservació i de la restauració que, a més, coneguin amb certa profunditat l’entorn de la comunicació i les seves estratègies. Però com s’indica en el Strategic Action Plan for the Implementation of the World Heritage Convention: “Conservació i comunicació són dues tasques complementàries”.

Per aixó, els conservadors i restauradors poden contribuir amb els seus coneixements a impulsar una millor política comunicativa del patrimoni, i els organismes que ho custodien, precisament pel seu caràcter d’experts. Però no només ells: historiadors, historiadors d’art, tècnics d’institucions vinculades al patrimoni, gestors culturals i comunicadors culturals poden exercir de potenciadors del Patrimoni formant sinergies interdisciplinàries amb altres àmbits mediàtics i tecnòlogics (sector editorial, fílmic, difusió 2.0 i social-media, crowfunding, apps…).

Anuncis